tvpatra.gr
Cache 650x650 1 524108
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΠΑΤΡΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Πατρέων: Η φτώχεια αυξάνεται για να αναπτύσσονται οι όμιλοι

Κοινοποίηση

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε στις αρχές του Νοέμβρη η διανομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου (ΚΠ) του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πάτρας, στα γραφεία του, επί της Βενιζέλου και Σολωμού, όπου είναι εγγεγραμμένες περίπου 1000 οικογένειες. Χορηγήθηκαν τρόφιμα στις 500 οικογένειες, που δεν έλαβαν τρόφιμα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, το οποίο πραγματοποίησε διανομή περίπου τις ίδιες ημέρες.

Επιπλέον χορηγήθηκαν τρόφιμα από το ΚΠ, σε 25 οικογένειες από Ουκρανία (οι οποίοι ενισχύονται από την Άνοιξη του 2022 που ήρθαν στην Ελλάδα).

Θυμίζουμε ότι, τα τρόφιμα που χορηγούνται στο ΚΠ προέρχονται κυρίως από πόρους του Δήμου, αλλά και από χορηγίες φορέων, συλλόγων και δημοτών. Δαπανώνται ετησίως 400-500 χιλιάδες ευρώ από
το ταμείο του Δήμου, ενώ θα έπρεπε αυτά να μας τα χορηγεί η κυβέρνηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτή άλλωστε έχει την ευθύνη, με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει, σε συνέχεια και των προηγούμενων κυβερνήσεων, για την δύσκολη οικονομική κατάσταση
και την φτώχεια στην οποία έχει περιέλθει ο λαός μας.

Ως Δήμος προσπαθούμε να ανακουφίσουμε τους συμπολίτες μας, που βρίσκονται στη μεγαλύτερη ανάγκη, για να σταθούν όρθιοι και να διεκδικήσουν αυτά που τους στερούν το σύστημα και οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν, δηλαδή μόνιμη δουλειά, στέγη, μόρφωση, αξιοπρεπή διαβίωση και υγεία.

Με τη φτώχεια, την ακρίβεια και την ανέχεια διαρκώς να αυξάνονται, τα κονδύλια που δαπανούμε δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των συμπολιτών μας. Γι’ αυτό οφείλει η κυβέρνηση να μας
χρηματοδοτήσει άμεσα, όλα αυτά που διαχρονικά θεσμικά μας χρωστάει. ( Έπρεπε να δίνει στο Δήμο μας 91 εκατομμύρια και μας δίνει μόνο 24 εκ. ευρώ).

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο διανομή από την Περιφέρεια ΔΕ μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ σε «δικαιούχους» του Δήμου μας, από εταιρεία που της έχει ανατεθεί το έργο. Μοιράστηκαν τα τελευταία τρόφιμα του προγράμματος, σε 4,342 νοικοκυριά (7,626 μέλη).

Μέχρι την υλοποίηση του νέου προγράμματος ΤΕΒΑ, ενταγμένου στη νέα περίοδο του ΕΣΠΑ, θα παρέλθουν περίπου δύο χρόνια, στα οποία οι ωφελούμενοι δεν θα παίρνουν τρόφιμα. Ζητάμε λοιπόν για να μην μείνουν χωρίς τρόφιμα οι άποροι συμπολίτες μας, να μας χρηματοδοτήσει άμεσα η Περιφέρεια ΔΕ, μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο μας.

Πέραν αυτών όμως, για την ανακούφιση των συμπολιτών μας και όλου του λαού μας που δεινοπαθεί, ζητάμε κατάργηση των χαρατσιών, του ΦΠΑ, των τελών στα καύσιμα, στην ενέργεια, του ΕΝΦΙΑ των λαϊκών οικογενειών, των μικροεπαγγελματιών, των αγροτών, μόνιμες προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Να πληρώσουν το «μάρμαρο», να φορολογηθούν επιτέλους οι όμιλοι και οι μεγάλες επιχειρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ – Σύνταξη Μητρώου Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών

diktio diktio

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

omada diktiou

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ “ΟΡΦΕΑ”

omada diktiou