tvpatra.gr
Oikonomou Pierrakakis 2 873x432
ΠΑΤΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διπλή υπουργική επίσκεψη σήμερα στην Πάτρα

Κοινοποίηση

Εφοδιασμένος με ένα μπλοκάκι θα πρέπει να είναι σήμερα Πέμπτη 2/11/2023 και την Παρασκευή 3 Νοεμβρίού,  ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Πάτρα. Κι αυτό γιατί ο υπουργός Παιδείας θα κληθεί να σημειώσει αρκετά αιτήματα από τους θεσμικούς φορείς της Εκπαίδευσης της περιοχής μας.

Η αρχή αναμένεται να γίνει με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα, καθώς από εκεί θα ξεκινήσει η παρουσία Πιερρακάκη στα μέρη μας. «Θα συζητήσουμε για το θέμα των φοιτητικών εστιών και του εστιατορίου στο Πανεπιστήμιο, για την ανάγκη κάλυψης 40 τουλάχιστον θέσεων μετά τα κενά που δημιουργήθηκαν από τις αποχωρήσεις του 2022, για την ανανέωση του ερευνητικού εξοπλισμού και για την προσπάθεια διεθνοποίησης του Patras IQ, την οποία έχουμε ξεκινήσει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας», αποκάλυψε στην «Πελοπόννησο» ο Χρήστος Μπούρας και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι ο κ. υπουργός ενδιαφέρεται για την πρόοδο του Πανεπιστημίου Πατρών και είμαστε σίγουροι ότι θα προωθήσει λύσεις σε όλα τα ανοικτά ζητήματα».

Ο επόμενος σταθμός του Κ. Πιερρακάκη θα είναι το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με τον πρόεδρό του Γιάννη Καλαβρουζιώτη να μεταφέρει τα εξής στην «Π»: «Περιμένουμε την επίσκεψη του υπουργού στις εγκαταστάσεις μας, καθώς είναι η πρώτη φορά που μας επισκέπτεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Αναμένεται να έχουμε μια ουσιαστική συζήτηση και θα τον ενημερώσουμε για τους στόχους λειτουργίας του ΕΑΠ. Θα εκθέσουμε στον κ. υπουργό θέματα τα οποία γνωρίζει και θα αναφερθούμε και στις ανάγκες για νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, καθώς αναπτύσσουμε, πλέον, μια μεγάλη εργαστηριακή υποδομή μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Ενα βασικό μας αίτημα είναι και η εξέλιξη του προσωπικού μας, το οποίο αποτελείται από συμβασιούχους. Θα τονιστεί η σπουδαιότητα του ΕΑΠ και η προσπάθεια για διεθνοποίηση των δράσεών μας».

Στις 19:00 ο υπουργός Παιδείας θα βρεθεί σε κομματική εκδήλωση στα γραφεία της ΔΕΕΠ Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας.

Η καταγραφή αιτημάτων θα συνεχιστεί το πρωί της Παρασκευής 3/11/2023, με την επίσκεψη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών (Στρούμπειο) και τη συνάντηση με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο και τους προϊσταμένους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νικόλαο Κλάδη και Ευγενία Πιερρή.

«Θα μας δοθεί η ευκαιρία να κουβεντιάσουμε για τη λειτουργία των σχολείων στην περιοχή μας», δήλωσε ο Κ. Γιαννόπουλος και πρόσθεσε: «Προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία υποδομών για την ψηφιακή αναβάθμιση, η οποία είναι σε εξέλιξη, καθώς δεν είναι μόνον ο εξοπλισμός, αλλά και οι υποδομές, όπως π.χ. η λειτουργία servers, κλπ. Τέλος, ζητάμε κι εμείς την υποστήριξη του Patras IQ, στο οποίο συμμετέχουμε ως υπουργείο Παιδείας. Θεωρούμε ότι είναι μια δράση που προσδίδει εξωστρέφεια και ανάπτυξη».

Ερωτηματικά προκαλεί, πάντως, το γεγονός ότι δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας. Το γεγονός επιβεβαιώθηκε, μάλιστα, από τον ίδιον τον πρόεδρο του Συλλόγου Νίκο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος σχολίασε τα εξής στην Π»: «Θα θέλαμε να μιλήσουμε με τον κ. υπουργό και σαν κλάδος. Δεν έχουμε προσκληθεί ως Σύλλογος σε κάποια συνάντηση αυτό το διήμερο. Είναι επιθυμία μας να συζητήσουμε με την ηγεσία του υπουργείου μας για τα θέματα που αφορούν τον κλάδο μας και να την ενημερώσουμε για τα αιτήματά μας». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η θέση της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, με τον πρόεδρο Σπύρο Ψαρρά να αναφέρει στην «Π» ότι δεν έχει κληθεί σε κάποια συνάντηση με τον υπουργό.

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποιες μικρές τροποποιήσεις στο διήμερο πρόγραμμα του υπουργού και να τον δούμε να επισκέπτεται και με τις προβληματικές σχολικές μονάδες της περιοχής (γράψαμε χθες για το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης). Το σίγουρο είναι ότι το Επιμελητήριο Αχαΐας αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της επίσκεψης Πιερρακάκη στην Πάτρα το απόγευμα της Παρασκευής.

Στην Πάτρα θα βρεθεί σήμερα Πέμπτη 2/11/2023, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα της «Πελοποννήσου» για έλευσή του εντός της εβδομάδας.

Τον κ. Οικονόμου σύμφωνα με πληροφορίες θα συνοδεύουν ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος και ο γγ Δημόσιας Τάξης Μάνος Λογοθέτης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, στις 11 το πρωί θα περάσει το κατώφλι του Αστυνομικού Μεγάρου της Ερμού, όπου θα μετάσχει σε σύσκεψη με τους επικεφαλής της τοπικής ΕΛΑΣ, τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Δυτικής Ελλαδας Απόστολο Μαρτζάκλη, τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας Θεόδωρο Τσάτσαρη και τους αστυνομικούς διευθυντές Ηλείας Γιώργο Αθανασόπουλο, Αιτωλίας Απόστολο Καπνιάρη και Ακαρνανίας Δημήτρη Γαλαζούλα.

Ακολούθως, ο κ. Οικονόμου θα συναντηθεί με το προεδρείο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας (ΕΑΥΑ). Εκτός από τη διά ζώσης επικοινωνία και ενημέρωση από τους συνδικαλιστές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, με κυρίαρχο την έλλειψη προσωπικού, θα παραδοθεί στον υπ. Προστασίας του Πολίτη υπόμνημα με αιτήματα. Ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης η συνδικαλιστική Ενωση έχει θέσει την επίσπευση των διαδικασιών για την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Πάτρας, αλλά και την υλοποίηση της δέσμευσης για οριστική απεμπλοκή από τη μεταφορά ψυχιατρικών ασθενών από και προς τα νοσοκομεία, ανά την ελληνική επικράτεια.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Στο περιεχόμενο του υπομνήματος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», γίνεται αναφορά στην επιτακτική ανάγκη για αύξηση των οργανικών θέσεων στην Αχαΐα, καθώς υπάρχουν περίπου 80 κενά, στην άμεση αναβάθμιση του Επιχειρησιακού Κέντρου «100» του Τμήματος Αμεσης Δράσης Πατρών, στην προμήθεια υλικοτεχνικού και ατομικού εξοπλισμού των ενστόλων και στην ανανέωση του μηχανοκίνητου στόλου (κλούβες, λεωφορεία, συμβατικά κ.λπ.).
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη συστηματική και διαρκή εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού, με θεσμοθέτηση περιοδικών εκπαιδεύσεων ανά ειδικότητα, αλλά και στην υποχρεωτική λειτουργία Δημοτικής Αστυνομίας. Επιπλέον, προτείνεται η ίδρυση Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων, με τη στελέχωση μόνιμη δύναμης, με έδρα την Πάτρα, κατά τα πρότυπα λειτουργίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τέλος, επισημαίνεται η αναγκαιότητα αναβάθμισης της ασφάλειας στο κτίριο της ΕΛΑΣ στην Ερμού, δεδομένου πως αποτελεί στόχο επιθέσεων, με πρόσφατο περιστατικό τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

ΠΗΓΗ: pelop.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ – ΔΗΛΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΟΙΚΟΠΕΔΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ

omada diktiou

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ, ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ

omada diktiou

Πάτρα: Σοβάδες έπεσαν στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου (photos)

omada diktiou