tvpatra.gr
Patouxasss File
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΠΑΤΡΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“#ΜΙΑ_ΠΟΛΗ_ΣΤΟ_ΠΟΔΙ για την ικανοποίηση των αναγκών της, των αναγκών του πατραϊκού λαού!”

Κοινοποίηση

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ | 11:00πμ

Του Χρήστου Πατούχα, Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Πατρέων

Πάτρα 5/2/2024

Ξεκινάμε!!! Πιστεύουμε στην δύναμή μας, πιστεύουμε στην δύναμη του αγώνα, πιστεύουμε στην ενότητά μας, πιστεύουμε στο δίκιο μας! Γνωρίζουμε τους συμμάχους μας, γνωρίζουμε τους αντιπάλους μας.

Πολλοί πίστεψαν στο τέλος της οικονομικής κρίσης. Μας υποσχέθηκαν ότι τα μνημόνια, η άδικη κατανομή των οικονομικών βαρών, ήταν μία προσωρινή συνθήκη, μία πρόσκαιρη δοκιμασία.Μας είπαν ότι θα ακολουθήσει οικονομική ανάκαμψη που μεταξύ των άλλων θα ωφελήσει τους εργαζόμενους, την κοινωνική πλειοψηφία.

Μας είπαν ψέματα! Η φτώχεια για τους πολλούς, η καταλήστευση του εισοδήματος εργαζομένων και συνταξιούχων, η επίθεση στα κοινωνικά, τα συνδικαλιστικά, τα δημοκρατικά δικαιώματα είναι στην καθημερινότητά μας.

Η εκμετάλλευση του μόχθου μας είναι διαρκής, η μόνη πραγματικότητα είναι η καθήλωση μισθών και συντάξεων, οι κοινωνικές δαπάνες μειώνονται συνεχώς, στην Παιδεία, στο σύστημα Υγείας, στην κοινωνική ασφάλιση, στην χρηματοδότηση των Δήμων, στην προστασία των ελεύθερων χώρων, στην προστασία της ζωής των ανθρώπων. Το τεράστιο κύμα ακρίβειας απαγορεύει την επιβίωση των λαϊκών στρωμάτων.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει κατά καιρούς, καθολική επίθεση, σε πολλά μέτωπα! Με συνολική στρατηγική, την εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων, την διεθνή θέση της χώρας να είναι μέρος της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, να ταυτίζεται με τους πολέμους και τις επεμβάσεις, να αδυνατεί ή να μην θέλει να προστατέψει κανέναν από τα οικονομικά αποτελέσματά τους και την έξαρση της οικονομικής κρίσης, τη βουλιμία των υπερκερδών, την ασυδοσία της καθημερινής εκμετάλλευσης.

Η Αυτοδιοίκηση και οι Δήμοι της χώρας, βρίσκονται σε διαρκή καταλήστευση από το 2010 μέχρι σήμερα. Περίπου 70 εκατομμύρια κάθε χρόνο χάνει ο Δήμος μας, σε βάρος της λειτουργίας του, σε βάρος της κοινωνικής του πολιτικής, της προσφοράς ποιοτικών υπηρεσιών στους δημότες του. Η πολιτική των μνημονίων συνεχίζεται εντονότερη, στραγγαλίζει τους Δήμους, αλλοιώνει τον κοινωνικό χαρακτήρα και το ρόλο τους.

Είναι σωστό να τα διεκδικούμε; Όχι μόνο είναι σωστό, αλλά είναι όρος επιβίωσης. Όλων των Δήμων της Χώρας! Ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβουλίων τους! Και για αυτόν τον λόγο, πολλοί τολμούν, ακόμα και τα κεντρικά όργανα της ΚΕΔΕ, να εκφράζουν ή έστω να ψελλίζουν τέτοια αιτήματα.

Όλες οι παρατάξεις της Δημοτικής Αντιπολίτευσης, γνωρίζουν την κατάσταση αυτή. Ενίοτε την ομολογούν και εύχονται να ήταν τα πράγματα διαφορετικά.

Δεν επιδιώκουμε να ταυτιστούν μαζί μας στην συνολική αγωνιστική μας αντίληψη. Αλλά τους προσκαλούμε και τους προκαλούμε να προσχωρήσουν στην κοινή λογική! Είναι αλήθεια, ότι η διεκδίκηση δια του διαλόγου με τα όργανα της Πολιτείας, δεν έλειψε ποτέ τα τελευταία δέκα χρόνια. Και επίσης είναι κοινά παραδεκτό, ότι κανένας δυναμικότερος αγώνας δεν ζημίωσε ποτέ κανέναν.

Τους καλούμε να επιδείξουν σύνεση και ευθύνη. Να ανταποκριθούν στον ρόλο που τους έχουν αναθέσει οι συμπολίτες μας, τον ρόλο που αρμόζει σε αιρετούς εκπροσώπους! Να μην καλύπτουναντιλαϊκές λύσεις, να μην συμβιβάζονται με ρυθμίσεις που υποτάσσουν την Αυτοδιοίκηση και τον ρόλο της! Πιστεύουμε απόλυτα, ότι μια τέτοια εξέλιξη δίνει παραπάνω ποιότητα στην τοπική μας πολιτική σκηνή.

Την ίδια πρόσκληση απευθύνουμε στους Δημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους της γειτονικής και της ευρύτερης περιοχής μας. Είναι τώρα, και ενόψει της ανάδειξης νέων οργάνων στην ΠΕΔ, η ώρα της ευθύνης, η ώρα του συντονισμού και της ενότητας, της διεκδίκησης των κοινών και αυτονόητων αιτημάτων! Η ιστορία και η ζωή θα μας κρίνει όλους, όλοι πρέπει να αναδειχθούμε αντάξιοι της εποχής και των προκλήσεών της.

Προφανώς οι εξελίξεις αυτές, αφορούν και όλους τους φορείς. Επιστημονικούς και κοινωνικούς. Η συμμετοχή, η συζήτηση, η κινητοποίηση των συμπολιτών μας, θα είναι δημιουργική και χρήσιμη.

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Η απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου για την κινητοποίηση του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει όλα τα επίκαιρα αιτήματα του Δήμου. Όλα όσα η Κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει. Όλα όσα είναι αναγκαία για να ανταποκριθεί ο Δήμος στοιχειωδώς στα καθήκοντα του. Πρωτίστως όμως η κινητοποίηση αυτή προστατεύει την αξιοπρέπειά μας, την στήριξη των συμπολιτών μας, τον ρόλο μας σαν Δημοτική Αρχή, που είναι σύμμαχος και συμπαραστάτης των δημοτών, που αντιστρατεύεται την πολιτική που καταδικάζει την χώρα μας, που καταδικάζει την μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία να παλεύει διαρκώς για την ζωή, να δίνει άνιση μάχη για την επιβίωσή της.

Θέλουμε να δείξουμε την εμπιστοσύνη μας στις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας, στις αγωνιστικές παρακαταθήκες των εργαζομένων και της νεολαίας. Η συμμετοχή στην κινητοποίηση αυτή είναι ύψιστο δημοκρατικό καθήκον για κάθε συμπολίτη μας. Τα αιτήματα μας είναι δίκαια, έχουν καθολικότητα, αφορούν τον καθένα μας, αφορούν το σήμερα και το αύριο κάθε συμπολίτη μας. Ανεξάρτητα από το τι ψήφισε ή τι θα ψηφίσει, πρέπει να δείξει με αποφασιστικότητα την δύναμή του. Και αυτό είναι το μόνο που θα ταρακουνήσει και θα ανησυχήσει τις εξουσίες, κυρίως τα συμφέροντα που τις στηρίζουν.

Ας κατακλύσουμε λοιπόν τους χώρους της συγκέντρωσης! Με την μαχητικότητά μας, με την ελπίδα και την αισιοδοξία που δημιουργεί ο αγώνας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

”ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΠΟΔΙ” – ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΞΕΧΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΩΛΟ

omada diktiou

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

diktio diktio

Πάτρα: Πορεία στο κέντρο για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

omada diktiou